loader image

Cursuri de Înot pentru Copii: Transformând Frica în Încredere

Frica de apă poate fi un obstacol descurajant pentru mulți părinți în încercarea lor de a-i învăța pe cei mici să înoate. Cu toate acestea, este important să înțelegem că această teamă poate fi depășită printr-o abordare adecvată și o doză sănătoasă de răbdare și încurajare.

Familiarizarea cu apa: Primul pas către încredere

Primul pas în procesul de învățare a înotului este familiarizarea copiilor cu mediul acvatic. Îi încurajăm să se apropie de marginea piscinei și să facă exerciții simple care să le sporească încrederea în propria lor capacitate. Acest proces este important pentru construirea unei baze solide pentru lecțiile viitoare.

Învățarea treptată: De la marginea piscinei în apă

Odată ce copiii devin mai confortabili pe marginea piscinei, îi ghidăm treptat să intre în apă folosind diverse dispozitive de flotare, cum ar fi baghetele, centurile sau aripioarele. Aceste instrumente nu doar îi ajută să se simtă în siguranță, ci le oferă și oportunitatea de a se obișnui treptat cu senzația de a pluti și de a se deplasa în apă.

Susținerea și încurajarea constantă

Pe tot parcursul procesului de învățare, este important să fim alături de copii, oferindu-le susținere și încurajare constantă. Fiecare progres mic trebuie să fie sărbătorit, iar fiecare obstacol întâmpinat trebuie depășit împreună. Prin intermediul jocului și al activităților interactive, îi ajutăm să își depășească frica de apă și să își dezvolte încrederea în propriile abilități.

Mai mult decât o simplă activitate fizică

Pe măsură ce copiii își însușesc tehnica înotului, beneficiază de o serie de avantaje pe plan fizic și psihologic. Înotul îi ajută să își dezvolte coordonarea, forța și rezistența, în timp ce le îmbunătățește capacitatea de a respira corect. În plus, alături de echipa noastră dedicată, copiii își dezvoltă abilități motrice esențiale și învață să înoate într-un mod sigur și plin de încredere.

Învățarea să înoți poate fi o experiență plină de satisfacții pentru copii, dar și pentru părinți. Prin abordarea atentă și încurajarea constantă, putem depăși frica de apă și transforma înotul într-o activitate plăcută și benefică pentru dezvoltarea lor. Cu răbdare și dedicare, fiecare copil poate deveni un înotător încrezător și priceput, bucurându-se de toate beneficiile pe care le oferă această activitate.

CONTACT

Programari non-stop

Nu ezita să ne contactezi prin formular, indiferent de ora, pentru a te înscrie la cursurile noastre de înot. Vei descoperi că apa este un mediu minunat de explorat, iar noi suntem aici pentru a te ghida și a te ajuta să-ți atingi obiectivele în înot.

Trimite-ne un mesaj

  Nume si prenume*

  Adresa de email*

  Telefonul*

  Bazinul ales*

  Tipul abonamentului* pentru

  Alte informatii necesare ?

  Acces rapid
  Locuri de parcare
  Locuri in interior (tribune)
  Mai multe bazine de inot
  Vestiare, dusuri etc.

  Durata cursului pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 luni si 2 ani este de 30 de minute.
   Durata cursului pentru copiii cu varste de peste 3 ani este de 40 de minute.
   La cerere putem personaliza abonamentul pentru o durata mai mare.
  Abonamentele au valabilitate fixa de 4 săptămâni.
  Anularea sau reprogramarea unui curs se face cu minim 24h înainte, in caz contrar ședința se considera efectuată.
  Sedintele neefectuate se pot recupera in valabilitatea următorului abonament după plata acestuia.

  Metoda de plata

  CONT : RO14INGB0000999915530262
  Beneficiar: Phoenix Swim Sport SRL

  La detaliile de plata precizati abonamentul ales + locația.

  Locatii
  Bazin inot OTOPENI
  Str. Gării Otopeni 5-11
  Bazin inot Floreasca
  Str. Aviator Popa Marin nr. 2
  Bazin inot ALEXANDREEA
  Bulevardul Basarabia 37-39
  Bazin inot Piata Victoriei
  Strada Buzești nr 14-18
  Piscina inot Snagov
  Șos București-Ploiești nr.129